28.05.2018

Klauzula informacyjna dotycząca ochrony danych osób fizycznych

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Okręgowy Inspektor Pracy w Opolu, z siedzibą: ul. Oleska 121C, 45-231 Opole.
  2. Administrator powołał inspektora ochrony danych nadzorującego prawidłowość przetwarzania danych osobowych, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@opole.pip.gov.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wykonywania zadań określonych w Art. 10 Ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy lub innych celów wynikających z obowiązku prawnego, któremu podlega administrator.
  4. Odbiorcą danych osobowych mogą zostać:
    • inne jednostki organizacyjne PIP,
    • uprawnione organy publiczne,
    • podmioty wykonujące usługi niszczenia i archiwizacji dokumentacji.
  5. Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  6. Dane przechowywane będą przez czas określony w przepisach prawa.
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania.
  8. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  9. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do realizacji celów do jakich zostały zebrane.
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą poddawane profilowaniu.

GIP Przejdź do GIP



  • banner121883
  • banner121882
  • banner121884
  • banner121881
  • banner49903
  • banner205930
  • banner121886
  • banner186829
  • banner121885
  • banner201680
  • banner193281